Categories
Meest populaire spellen

Wat maakte ‘Among Us’ het populairste spel ter wereld?

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, is de game alleen al in september 41,9 miljoen keer gedownload. In augustus had het 18,4 miljoen downloads gezien en als je bedenkt dat het totale aantal downloads in juli 2020 2,4 miljoen downloads was, zou je dat gerust “snelle groei” kunnen noemen. Als je de Twitch-kijkerstatistieken voor de game bekijkt, had de game slechts een paar maanden geleden in juni ongeveer 14 kanalen die eraan waren toegewijd en gemiddeld zo’n 174 kijkers per maand. Nu heeft de game gemiddeld 80.000 kijkers en ongeveer 13 miljoen uur aan bekeken inhoud. Als je hieraan toevoegt dat de game meer dan 2 jaar oud is en oorspronkelijk is uitgebracht in 2018, begin je je echt af te vragen hoe dat in vredesnaam is gebeurd.

Laten we beginnen met uit te leggen wat Among Us precies inhoudt. In een notendop, Among Us is een gezelschapsspel voor meerdere spelers waarin 4-10 spelers de rol op zich nemen van bemanningsleden van het ruimteschip die hun ruimteschip voorbereiden op vertrek door verschillende wetenschappelijke basistaken uit te voeren. Onder de onschuldige bemanningsleden bevinden zich echter een paar willekeurig toegewezen buitenaardse bedriegers die tot doel hebben de bemanningsleden te doden en in de val te lokken, het schip te saboteren en vooral dat te doen zonder gepakt te worden. Op die manier is het spel als concept niet al te nieuw en lijkt het erg op spellen als Mafia, Werewolf en Project Winter.

Dus waarom stijgt de populariteit van krankzinnigen?

Welnu, de meeste mensen schrijven de stijgende populariteit toe aan de game die wordt geadopteerd door verschillende grote Twitch- en YouTube-streamers die de game oppikken en daarmee het bewustzijn van het bestaan ​​ervan vergroten bij hun miljoenen fans. Bovendien zorgt de game voor gemakkelijke samenwerkingen tussen deze grote streamers, wat resulteert in 10 grote streamers die allemaal hun miljoenen fans samenbrengen om een ​​perfecte storm van kijkersgroei te creëren.

Wat heeft het spel zelf gemaakt dat het zo populair heeft gemaakt?

Kosten – laten we eerlijk zijn, de kosten zijn altijd een grote factor als het gaat om games en het feit dat de game gratis is op mobiel (als je last hebt van de advertenties) en R40 of $ 5 op Steam, je hebt zeker een lage lat voor overwinnen in termen van het krijgen van spelers om het spel uit te proberen.
Zeer basisvereisten – de game heeft nauwelijks de nieuwste en krachtigste hardware nodig om te draaien – vereist 1 GB RAM, 250 MB ruimte op de harde schijf en een pc die krachtig genoeg is om Windows 7 aan te kunnen. Voor de volledige ervaring raden we een microfoon aan om voicechat mogelijk te maken , maar verder heb je niet veel nodig.

Crossplay – Fortnite was waarschijnlijk de eerste game die de wereld liet zien hoe groot een game kan worden, zo niet beperkt tot een enkel platform, door spelers op elk platform met elkaar te laten spelen. Het maakte opeens niet meer uit of je vrienden mobiel, console of pc waren, je kon met ze allemaal spelen. Among Us maakt ook crossplay tussen pc en mobiel mogelijk (helaas nog niet op console). Dit betekent dat u veel gemakkelijker verbinding kunt maken met vrienden.

Je hoeft geen gamer te zijn – een van de moeilijkste dingen aan bepaalde games is zeker de vaardigheidsvereiste. Voor nieuwe spelers zijn veel games te moeilijk of vereisen ze snelle reflexen of aangeboren spelvaardigheid om te slagen. De zorg over het vereenvoudigen van deze spellen is dat je ze daardoor vaak te gemakkelijk maakt voor hardcore gamers – dit is niet het geval bij Among Us, het spelconcept is eenvoudig, de gebruikersinterface is heel gemakkelijk te begrijpen en je hoeft het niet te doen enige “gaming” -vaardigheden hebben om erin te slagen.

Memes – Het helpt zeker als je spel “cool” genoeg wordt voor de memers om het te bemachtigen en Among Us is zeker een zeer populaire materiële bron geworden voor makers van memes overal ter wereld. Je hoeft maar 10 minuten op een social media-platform door te brengen om verschillende memes te vangen die zijn gecentreerd rond de thema’s Among Us en deze zullen zeker een lange weg banen om de populariteit van het spel te vergroten.
Games zijn anders – omdat de gameplay meer gericht is op de spelers en hun persoonlijkheid dan op de game zelf, verandert het spel wanneer je met een andere set spelers speelt. Dit betekent dat zolang je nieuwe mensen hebt om mee te spelen, je een gloednieuw spel hebt en dit helpt om de gameplay fris, boeiend en dynamisch te houden.
Wat valt er nog meer te zeggen over het fenomeen Among Us? Zal het in populariteit blijven groeien? In dit stadium vertoont het zeker geen tekenen van stoppen. Zal het het meest populaire spel ter wereld blijven? Waarschijnlijk niet als gamers doorgaan naar het volgende “grote ding”. Maar voor nu raad ik je ten zeerste aan om een ​​exemplaar te pakken en zo snel mogelijk in de actie en hilariteit te duiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *