Categories
Meest populaire spellen

Tijdloze videogames waar je verslaafd aan raakt (maak je schema leeg)

Kijk, er zijn een aantal manieren om objectief de hoeveelheid verkochte spellen te meten. Betekent de meeste verkopen beslist het meest populair? Wij denken van niet. Als het gaat om wat een game populair maakt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

  1. Naamsbekendheid. Als je naar iemand gaat die geen videogames speelt en hem vraagt om drie videogames te noemen, wat zeggen ze dan? Dat is nu de populariteit.
  2. Dierbare herinneringen. Als je je vrienden vraagt die wel videogames spelen, wat hun favoriete gamemomenten zijn, welke delen ze dan? Dat is populariteit.

We hebben een aantal echte mensen ondervraagd, we hebben het internet afgezoomd en we hebben gekeken naar hoeveel miljoenen exemplaren zijn verkocht, en we hebben bedacht dat deze zou worden geprezen als de definitieve lijst van populaire spellen, of de meest subjectieve verzameling van bevooroordeelde spellen. onzin. Ongeacht wat de ja- en nee-zeggers zeggen, laten we eens kijken naar deze lijst!

Pacman

Pacman krijgt de 20-plek omdat het een oud arcadespel is dat iedereen minstens één keer op de plaatselijke rollerbaan heeft gespeeld voordat het voorgoed werd gesloten, zoals 15 jaar geleden.

Wat games betreft, leek het altijd aan de frustrerende en simplistische kant te zijn. Ja, het is “een klassieker”, maar net als bij oude films betekent een klassieker niet dat het goed is! Toch valt de populariteit niet te ontkennen.

Tetris

Ik wed dat je DIT niet hebt zien aankomen! Grapje, het kwam waarschijnlijk in je op toen je de titel van het artikel las. Maar luister, als het gaat om de oude hoofden die geen videogames spelen, vraag je ze om drie gametitels, tenminste 50% van hen zal Tetris zeggen.

Wii Sports

Wii-sport is onmiskenbaar een geweldige tijd. Als Pacman meer op Wii-sporten zou kunnen lijken, zou de rolbaan misschien niet zijn gesloten en misschien zou Pacman een betere plek op de lijst hebben. Maar nee, alleen Wii-sporten kunnen net zo zijn als Wii-sporten.

Deze game is absoluut populair, leuk voor alle leeftijden en heeft een heleboel exemplaren verkocht. Het enige probleem is dat het werd gebundeld met alle Wii-verkopen, behalve misschien in Japan. Dus misschien is Wii-sport alleen populair omdat het zijn vriend De Wii is populair. We zullen het nooit weten.

Sonic de egel

Sommige van de vermeldingen op deze lijst zijn logischer als de hele franchise dan als een afzonderlijk spel. Sonic is bijvoorbeeld waarschijnlijk populair geworden op de Sega Genesis en de Game Gear. Niet zozeer op de Dreamcast (RIP sega-systemen). Mensen herkennen hem echter. Misschien heeft hij gewoon een van die gezichten.

De Sims

Lol. Dit is het enige spel dat, hoe vaak je het ook krijgt om het zwembad in te gaan en de ladder weg te halen, niet zal sterven. We liegen niet, we hebben veel uren gepompt om onze eigen huizen te bouwen, vuile vaat op de vloer te zetten, rozen te ontluiken en de keuken in brand te steken.

Het kan een leuk spel zijn. En het heeft een serieuze aantrekkingskracht buiten je typische gamer-basis.

Diablo III

Van deze game zijn verrassend veel exemplaren verkocht. We hadden geen idee dat het zo populair was als het was. Geweldige personages, zoete buit, Sneeuwstorm … Het is gemakkelijk in te zien waarom deze een hit was.

Super Mario Bros.

Je denkt dat Diablo III wat exemplaren heeft verplaatst, het heeft niets over de Super Mario Bros! Een tijdloze klassieker, iedereen weet wie ze zijn. Nu zou het argument kunnen worden aangevoerd dat mensen de Mario Bros alleen kennen vanwege die geweldige live-actiefilm die in 1993 uitkwam. Als iemand dat argument aanvoert, hebben ze het helemaal mis. Vreselijke film, kijk hem een ​​keer!

Super Smash Brothers

Als het “Wah” is, is het “Wah-HOooooo” s. Super Mario 64, iemand? Nee? Oke dat is goed. Hier zijn we weer met een franchise. Veel mensen houden van het origineel op de N64. Anderen vinden ze leuk, hoe nieuwer ze worden. Hoe dan ook, mensen kennen deze franchise, mensen vragen erom wanneer je een Nintendo-systeem uitschakelt. SSB is populaaaaaaar.

Pokemon

Er is geen feest zoals een Nintendo-feest, want Japan gaat voor de hattrick. Ja, Pokemon! Wat een franchise! Als we de generatie zouden moeten kiezen, zouden we Rood en Blauw zeggen (en Geel als je allesomvattend wilt zijn). De nieuwe games zijn geweldig, maar je kunt de koorts achter de release van de eerste generatie niet overtreffen.

De legende van Zelda

Oooooooooooh !!!! Nee, dat hebben we niet !!!! Vier op een rij! Vier op een rij! De legende van Zelda. Het is onze bescheiden mening dat er geen beter spel was om te spelen op een sneeuwdag. Ocarina of Time is gewoon … zo goed. Zoveel gevoelens. Hoe dan ook, als je rond vraagt, duikt Zelda altijd op in antwoorden. Populair.

Metal Gear Solid

Dit is een franchise die niet op deze lijst hoeft te staan, maar dat ook wel zo is. Het overbrugde lange tijd het gat in de console. Zelfs als je het nooit speelde, wist je ervan, je hoorde ervan. Bovendien zit Snake in SSB.

Halo

Wat een ophef veroorzaakte deze grote oude franchise! Het is een leeg MJOLNIR-pak van zijn vroegere zelf, maar toen het voor het eerst uitkwam op de originele Xbox, kwam het er swingend uit! Het is een enorme franchise, het heeft live-action spin-offs (een beetje beter dan de Super Mario Bros-film), en het was een groot probleem voor shooters toen het uitkwam. Populair.

Final Fantasy

Nog een van die franchises waar zoveel meer mensen de naam herkennen dan dat ze hem daadwerkelijk hebben gespeeld. Je zou vijf willekeurige mensen deze twee vragen kunnen stellen: ‘heb je gehoord van Final Fantasy? Heb je het ooit gespeeld? ” en ik wed dat 3 van de 5 ervan hebben gehoord, en 2 of minder zullen het hebben gespeeld.

Soms is het leven zo raar. Maar toch: populair.

Plicht

Het is onze plicht om deze te noemen. Je zet games niet uit volgens een releaseschema zoals dat van CoD, maar je krijgt altijd die grote verkoopcijfers bij die gigantische online community, tenzij je #populair bent. De Call of Duty-franchise is een geweldige aanvulling op het FPS-compendium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *