Categories
Meest populaire spellen

Pokémon is 20:10 schokkende feiten

Pokémon is een van de meest herkenbare videogamefranchises ter wereld en heeft talloze games, films en speelgoed en geldverslindende merchandise voortgebracht. Voor een gezinsvriendelijke franchise heeft Pokémon echter tijdens zijn 20-jarige geschiedenis een aantal schokkende geheimen verzameld. We hebben hier enkele van de meest verbluffende (en grappige) skeletten in de kast verzameld, dus bereid je voor om verbluft te worden.
Het tv-programma veroorzaakte aanvallen in Japan
Toen de aflevering “Electric Soldier Porygon” in december 1997 in Japan werd uitgezonden, veroorzaakte dit 685 gevallen van lichtgevoelige epileptische aanvallen, waarbij twee van die gevallen resulteerden in een ziekenhuisopname van meer dan twee weken. Het evenement veroorzaakte furore in Japan en de pers noemde het “Pokémon shock”. De anime-serie werd tot april 1998 uit de lucht gehaald en de aflevering die de aanvallen veroorzaakte, is begrijpelijkerwijs nooit opnieuw uitgezonden. Dankzij dit nogal verontrustende stukje programmering werd de Pokémon-anime in de 2008 Gamer’s Edition van het Guinness World Records-boek erkend als houder van het record voor “Meest lichtgevoelige epileptische aanvallen veroorzaakt door een televisieshow”. Niet het soort onderscheiding waar Nintendo waarschijnlijk op hoopte, zouden we ons voorstellen.
Uri Geller probeerde Nintendo aan te klagen vanwege Kadabra
De Israëlische illusionist Uri Geller staat erom bekend gedachten te lezen, lepels te buigen en beste vrienden te zijn met wijlen Michael Jackson, en in 2000 probeerde hij Nintendo voor £ 60 miljoen aan te klagen voor wat hij beschouwde als inbreuk op het auteursrecht. Hij ging in op de Pokémon Kadabra, die bovennatuurlijke krachten heeft en een gebogen lepel met zich meedraagt. “Nintendo heeft me in een kwaadaardig, occult Pokémon-personage veranderd”, zei Geller destijds. “Nintendo heeft mijn identiteit gestolen door mijn naam en mijn kenmerkende afbeelding te gebruiken.” De betrokken rechter vond van niet, misschien niet verrassend gezien het feit dat de naam van Uri Geller noch gespeld noch uitgesproken is als Kadabra, en de zaak werd afgewezen.

PETA beweerde dat Pokéballs onmenselijk zijn

PETA – wat staat voor People for the Ethical Treatment of Animals – heeft in het verleden problemen gehad met de Pokémon-serie. Pokémon: Black & Blue is door de groep gemaakt om de onmenselijke behandeling van deze (fictieve) dieren te benadrukken, en hoe verkeerd het is om te verwachten dat ze in krappe (fictieve) Pokéballs leven en met elkaar vechten voor menselijke bevrediging. “De hoeveelheid tijd die Pokémon doorbrengen in pokéballs is vergelijkbaar met hoe olifanten worden vastgeketend in treinwagentjes, wachtend om te worden ‘uitgevoerd’ in circussen”, aldus PETA in een verklaring. “Maar het verschil tussen het echte leven en deze fictieve wereld vol georganiseerde dierengevechten is dat Pokémon-spellen rooskleurige beelden schetsen van dingen die eigenlijk vreselijk zijn.” PETA zou in 2013 terugkeren met Pokémon: Red, White & Blue, waarmee het zijn satirische taak uitbreidde om de fastfoodindustrie en haar vleesproductiemethoden aan te vallen.
Een jongen probeerde zijn zusje te verkopen voor een zeldzame Pokémon-kaart
Pokémon-kaarten groeiden op naast de hoofdgames en werden aan het einde van de jaren 90 een soort speeltuinobsessie – zo erg zelfs dat in 2000 een achtjarige Engelse jongen een lokaal radiostation belde om te zeggen dat hij voorbereid was. om zijn zusje in te ruilen voor de superzeldzame holografische Vaporeon-kaart. “Hij zei dat hij al zijn speelgoed, paaseieren, zakgeld en zelfs zijn bed zou ruilen”, zei zijn moeder destijds tegen de BBC. ‘Ik trok de grens toen hij ook Mollie voorstelde.’ Rond dezelfde tijd verbood veel scholen in Groot-Brittannië Pokémon-kaarten omdat kinderen ze naar verluidt inwisselden voor hun lunchpakket, terwijl andere kinderen werden overvallen voor hun meest waardevolle kaarten.

De schedel op het hoofd van Cubone is van zijn moeder
De Pokémon Cubone ziet er misschien schattig uit, maar heeft een bijzonder triest achtergrondverhaal. De schedel, die hij draagt ​​als een helm, is van zijn moeder, en ‘s nachts zal Cubone openlijk huilen om de maan, schreeuwend om zijn overleden ouder. Volgens de Pokédex zou de schedel tijdens deze macabere nachtelijke routine “een klaaglijk en treurig geluid” uitstoten dat het bloed doet rijzen van iedereen die het hoort. En je ging ervan uit dat alle Pokémon gewoon domme monsters waren die van een schroot houden.
In de wereld van Pokémon is je beste vriend ook eten
Het originele themalied van de Pokémon TV-show bevat misschien de tekst “Jij bent mijn beste vriend”, maar deze hechte band tussen trainer en monster gaat duidelijk niet zo diep als je zou verwachten. Er zijn talloze voorbeelden in de spellen en de bijbehorende tv-show van mensen die Pokémon eten; De staart van Slowpoke is een delicatesse. Staart en held Ash Ketchum wordt getoond terwijl hij een Magikarp eet. Misschien heeft PETA een punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *