Categories
Meest populaire spellen

Games in 2021, gerangschikt door gelijktijdige piekspelers

Destiny 2

De gelijktijdige nummers van Destiny 2 in de afgelopen twaalf maanden zijn eigenlijk veel hoger dan wat we hier hebben vermeld als je de prestaties op consoles en pc zou tellen.

Ons 213, 681-cijfer is puur gebaseerd op Steam-nummers, maar we durven te wedden dat het aantal op zijn minst verdrievoudigd zou zijn met de platforms die aan de mix zijn toegevoegd. Helaas hebben we die gegevens niet, maar het is redelijk om te zeggen dat de hybride shooter / RPG van ontwikkelaar Bungie het genre waarschijnlijk nog jaren zal domineren.

Vooral gezien het feit dat Bungie nu het laatste woord heeft over de richting van de voortgang van de inhoud nu deze is opgesplitst met Activision. Vrij van de ketenen van de opperheren van uitgeverijen, is er een hernieuwd gevoel van enthousiasme onder de gemeenschap en we krijgen het gevoel dat Bungie vastbesloten is om zijn visie waar te maken om een ​​overvloed aan inhoud voor Destiny 2 te realiseren.

Grand Theft Auto V – 260,562 (stoom)

Op de een of andere manier, zeven jaar na de lancering op de vorige consolegeneratie, is Grand Theft Auto V van Rockstar Games nog steeds een van de meest gespeelde games ter wereld. Het is een schijnbaar niet te stoppen kracht die elke maand regelmatig in de top 10 van best verkochte games staat.

In de afgelopen zes maanden zijn er meer dan 260.000 gelijktijdige spelers gezien, wat gewoon ongelooflijk is gezien het geen competitieve PvP-ervaring is, die we doorgaans associëren met hoge gelijktijdige spelersaantallen.

Blijkbaar is GTAV een verplichte aankoop voor nieuwe console- en pc-spelers, en aangezien er sinds de lancering zoveel inhoud is toegevoegd, verwachten we dat de game in 2021 indrukwekkende cijfers zal blijven posten.

Dota 2-801.121

Een gevoel dat lang als vanzelfsprekend werd aangenomen, is dat het Multiplayer Online Battle Arena-genre aan het uitsterven is. Maar hoewel het waar is dat MOBA-games niet meer groeien zoals ze ooit waren, denk geen seconde dat ze nog steeds ongelooflijk populair zijn.

DOTA 2, het vervolg op de grondlegger van het genre, overschaduwt nog steeds het grootste deel van de concurrentie. In de afgelopen 12 maanden is het regelmatig in de buurt van een miljoen gelijktijdige spelers, en soms zelfs meer dan dat totaal, ondanks dat het al bijna een decennium bestaat.

Het 801, 121 hierboven geciteerde nummer voor deze ranglijst is overgenomen van april 2020.

Net als CS: GO heeft de aanwezigheid van esports een gepassioneerde gemeenschap van spelers gekoesterd die geen haast hebben om naar een nieuw IP te verhuizen. DOTA 2 is ook een grote herrie in het oosten, met name in China, dat goed is voor een aanzienlijk percentage van zijn spelersbestand.

PUBG – 913.075

De game die een razernij op gang bracht waarbij het hele multiplayer-gaminglandschap de afgelopen jaren opnieuw vorm kreeg, beheerst PUBG nog steeds een enorm publiek, ondanks dat het Battle Royale-genre overspoeld wordt met copycat-titels.

Het meest opvallende was natuurlijk dat het werd gekopieerd door en vervolgens werd vervangen door Fortnite van Epic Games. Het premiummodel van PUBG en zijn traagheid bij het arriveren op consoles zagen het vrij snel achterop raken toen Fortnite stoom begon te verzamelen.

Maar hoewel PUBG misschien niet langer heerst over de koninklijke strijd, biedt het nog steeds een tactische militaire sim-ervaring die niet wordt geëvenaard door andere games in het genre. Dit, en het feit dat de mobiele versie ook extreem populair is (cijfers die niet zijn opgenomen in de bovenstaande statistieken), zou de gemeenschapsoldaat van PUBG in 2021 moeten zien.

Counter-Strike: GO – 1.305.714

Counter-Strike: GO is de FPS die gewoon niet stopt. In april 2020 waren er het hoogste aantal gelijktijdige spelers ooit, namelijk 1,3 miljoen. Dat is niet alleen op zichzelf al een enorm indrukwekkend figuur, maar de game zorgt al acht jaar voor dit soort prestaties.

Een sterke aanwezigheid op esports en de merkkracht van een franchise die al bestaat sinds eind jaren negentig, heeft ervoor gezorgd dat CS: GO een voorsprong heeft op nieuwere releases.

Apex Legends – 2 miljoen

Respawn’s Apex Legends stealth viel uit het niets en ging toen verder met het stormenderhand veroveren van het Battle Royale-genre. Het bleek het perfecte recept van meeslepende gameplay, AAA-productiekwaliteit en een gratis te spelen bedrijfsmodel dat erin slaagde Fortnite en PUBG tijdelijk te onttronen als meest gespeelde en meest bekeken multiplayer-games.

De cijfers zijn zeker gedaald sinds de openingsmaand een record van 2 miljoen gelijktijdige spelers zag, maar ondanks af en toe een hobbel onderweg, is de gemeenschap behoorlijk groot gebleven. Het is veilig om te zeggen dat Apex zich een weg heeft banen in het genre en zijn plaats voor de nabije toekomst heeft veiliggesteld.

Minecraft – 1,4 miljoen +

Minecraft is een moloch die gewoon blijft stoomrollen, maar we zullen erkennen dat we een beetje vals spelen met onze vermelde stat hier.

Technisch gezien zouden onze gegevens Minecraft onder Apex Legends moeten plaatsen. Het punt is dat, hoewel we alleen gegevens uit 2015 hebben, we zeker weten dat Minecraft zijn spelersbestand de afgelopen vier jaar alleen maar exponentieel heeft uitgebreid. U hoeft alleen maar naar de maandelijkse actieve gebruikers (MAU) te kijken als bewijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *