Categories
Meest populaire spellen

de grootste game-mythen, ontkracht

Het gevoel iets te ontdekken in een videogame dat niemand anders heeft gevonden, doet de haren in je nek opstaan, maar het is iets dat langzaam verdwijnt. Games worden nu tot op een centimeter van hun leven ontleed, vaak voordat ze zelfs maar worden uitgebracht, dankzij de groeiende trend van datamining.
Maar dat betekent niet dat er nog steeds geen geheimen zijn. Zoals ze in The X-Files zeiden, de waarheid is daarbuiten, en we hebben zes van de grootste mythes over gaming voor eens en voor altijd ontdekt en ontkracht.

Minecraft’s Herobrine

Jarenlang dachten mensen dat deze echt was. Herobrine was blijkbaar een personage dat precies op Minecraft Steve leek en alles en iedereen met één zwaai kon doden. De legende zei dat hij willekeurig in je spel zou verschijnen en deze griezelige maar plotselinge uitroeiing van jou zonder duidelijke reden zou eisen. Het probleem is dat Herobrine niet echt is en nooit is geweest. In feite is het een door de community gecreëerde legende, en er is helemaal geen verwijzing naar hem in het spel – niet in de broncode, en er is geen code waarmee hij kan verschijnen in een ongewijzigde versie van Minecraft.
Als iemand die je kent beweert hem te hebben gezien, liegt hij of gebruikt hij een gemodificeerde versie van het spel met een skin. Dit weerhoudt mensen er echter niet van om video’s te maken die beweren dat hij echt is.

Sheng Long zit in Street Fighter II

Dit is een van de langstlopende mythen die er zijn, dankzij een simpele verkeerde vertaling. De mythe-status van Sheng Long kan ook als een hoax worden aangemerkt, omdat tijdschriften in de jaren 90 besloten om met de fout weg te lopen en er een grap van te maken die mensen geloofden.
Vanwege een vertaalfout in de arcadeversie van Street Fighter II, zou er een bericht verschijnen met de melding. ‘Je moet Sheng Long verslaan om kans te maken’. Deze huiveringwekkende woorden zouden afkomstig zijn uit de serie stoere Ryu. EGM (Electronic Gaming Monthly) nam dit idee in feite over en schreef over hoe je Sheng Long daadwerkelijk kon bestrijden, en op de een of andere manier werd het een overlevering. Nou, we zijn hier om je te vertellen dat je Sheng Long niet kunt bevechten in Street Fighter II – het is een mythe, en nu hebben we het gepakt.

Ermac is in Mortal Kombat

Vasthoudend aan het vechtgame-genre, geloofden velen jarenlang dat een personage dat later speelbaar werd, in feite verborgen was in de eerste Mortal Kombat. De zin ‘ERMACS’ verscheen in het diagnosemenu van de arcadeversie van het spel, waardoor mensen in de war raakten om een ​​manier te vinden om als hem te spelen. Helaas verwees ERMACS in dit geval niet naar de naam van het uiteindelijke personage, het betekende alleen ‘ERror MACroS’, dat was ontworpen om weer te geven wanneer de game een fout maakte.
Gezien het feit dat Ermac nu een personage in het spel is, is het veilig om te zeggen dat hij als personage tot bestaan ​​werd gewild. Raar.

Bigfoot zit in Grand Theft Auto: San Andreas

Het ding over de Grand Theft Auto-serie is dat het absoluut boordevol geheimen en paaseieren zit. Zelfs in GTA V zijn er dingen zoals UFO’s die kunnen worden gezien of verwijzingen naar vreemde seriemoordenaars. Het is echter ieders favoriet in de serie, San Andreas uit 2004, waaruit de Bigfoot-mythe voortkwam.
Blijkbaar vindbaar in de landelijke gebieden van San Andreas, zoals Shady Cabin of Back O’Beyond, zou je ook elders verwijzingen naar Bigfoot vinden. Zelfs de handleiding had een ‘dank u wel’ toegeschreven aan de mythe dat Sasquatch is. Bovendien is het absoluut het soort ding dat Rockstar Games in een GTA-titel zou stoppen, en soms, als je iets vaak genoeg hoort, wil je het geloven. Helaas is het niet waar.
Bigfoot zit niet in GTA: San Andreas, en zelfs pogingen van Terry Donovan, mede-oprichter van Rockstar Games, konden mensen niet stoppen met zoeken. Maar we kunnen. Bigfoot zit niet in het spel: stop er naar te zoeken.

Je kunt spelen als Akuma in Resident Evil 2

Je kunt gaming magazine EGM hiervoor nogmaals bedanken, omdat ze beweerden dat je Akuma kon ontgrendelen door ‘AKUMA’ in plaats van ‘GUEST’ in de console in het lab van Resident Evil 2 te typen. speelbaar zijn, en dan zou je het spel zes keer moeten voltooien om een ​​A-rang te krijgen, alleen met behulp van het pistool en het mes. Als je dan aan de zevende playthrough begint, zou je Akuma zijn en vuurballen kunnen gooien in plaats van wapens te gebruiken, terwijl je ook volledige toegang hebt tot elke kamer in het spel zonder sleutel.
Het is een wrede hoax, omdat Akuma en Resident Evil beide Capcom-eigendommen zijn, die de mythe geloofwaardig maken. Maar nee, je kunt niet spelen als Akuma in Resi 2, en dat betekent geen Gohadoken voor jou, sorry. Dat gezegd hebbende, gezien het feit dat Resident Evil 2 opnieuw wordt gemaakt, zou het voor Capcom een ​​leuke bijkomstigheid zijn om hem deze keer daadwerkelijk op te nemen als een cheat of bonus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *