Categories
videospellen

Videogames kunnen bijdragen aan het leren van kinderen tijdens de COVID-19-pandemie

Dit jaar heeft veel veranderingen gebracht in onze dagelijkse routine. De COVID-19-pandemie heeft ons gedwongen zoveel mogelijk fysiek afstand te nemen, terwijl maskers en andere volksgezondheidsmaatregelen in de buitenwereld blijven bestaan. Het aantal COVID-19-gevallen stijgt in Canada en blijft hoog in de Verenigde Staten.

Scholen zijn heropend en er is veel discussie over de vraag of ze het risico van overdracht al dan niet moeten verkleinen. Naarmate de dagen korter worden en het weer kouder, en we anticiperen op de komst van een tweede golf, gaan we allemaal op zoek naar activiteiten om binnen te blijven.

Gaming-activiteiten

Als online gaming-wetenschapper ben ik toegewijd om het belang van online gaming in de huidige samenleving te benadrukken. Ik heb de financiële impact en groei van de online gaming-industrie laten zien, evenals de sociale voordelen van het spelen van videogames. Daarnaast heb ik besproken hoe ouders de speeltijd van hun kind kunnen beheren
Online gamen kan een ruimte zijn om te blijven leren in een online omgeving en biedt tal van voordelen voor spelers, terwijl ze ze allemaal binnenshuis houden.

In lijn met de bestaande curricula, zal ik benadrukken hoe vijf vakken kunnen profiteren van videogames in de klas: Engels, wiskunde, natuurwetenschappen, geschiedenis en lichamelijke opvoeding. Deze spellen zijn eerder bedoeld als aanvulling dan als vervanging van onze bestaande schoolsystemen. Het spelen van games kan een leuke leeromgeving creëren die is ontworpen om onze fysiek afstandelijke zelf thuis te houden, terwijl we sociaal blijven en blijven leren.

Geletterdheid en taal


Een recent onderzoek van de National Literacy Trust in het Verenigd Koninkrijk heeft aangetoond dat meer dan 35 procent van de kinderen die videogames spelen denkt dat ze betere lezers zijn; Uit het onderzoek bleek ook dat meer dan de helft van de deelnemers minstens één keer per maand materiaal over gamen leest en schrijft.

Ik zou zeggen dat veel videogames betere verhalen hebben dan de verhalen die op school worden gelezen. Hoewel het kiezen van de beste verhaalspellen een subjectieve taak is (BioShock is een persoonlijke favoriet, hoewel het een M heeft voor volwassen spelers ouder dan 17 jaar), raad ik interactieve verhaalspellen aan, waarmee spelers keuzes kunnen maken die van invloed zijn op de rest van het spel. .

Telltale Games heeft een geweldige verzameling op popcultuur gebaseerde verhaalgames, van Batman tot DC’s Fables-serie, allemaal geschikt voor tieners of ouder.

Games stimuleren creativiteit en bevorderen geletterdheid: twee kwaliteiten van een uitstekende Engelse les.

Wiskunde

Wiskunde is “de basis van game-design” – trigonometrie, calculus en algebra spelen allemaal een rol bij het ontwikkelen van games. Als studenten hun eigen videogames willen maken en ontwikkelen, is wiskunde essentieel om te leren.

Prodigy Games biedt gratis wiskundegames voor studenten en scholen die zijn ontworpen om studenten te betrekken bij wiskunde. Ontworpen voor leerlingen in groep 1 tot en met 8, blijken deze spellen de testscores te verhogen. Videogames zijn “de perfecte manier om wiskunde te onderwijzen” en kunnen kinderen helpen hun wiskundige vaardigheden te ontwikkelen.

Wetenschap

Het spelen van videogames kan resulteren in tal van cognitieve voordelen voor de online gamer. Deze voordelen omvatten positieve effecten op iemands fundamentele mentale processen zoals aandacht, perceptie, besluitvorming en geheugen.

Videogames kunnen ook de prestaties verbeteren bij banen die een goede hand-oogcoördinatie en snelle besluitvorming vereisen. Videogames blijken de prestaties van zowel piloten als chirurgen te verbeteren.

Er zijn veel op fysica gebaseerde spellen en ik zou willen voorstellen dat studenten beginnen met de Portal-franchise, een van de meest populaire spellen aller tijden. Besteed veel aandacht aan Portal 2 en hoe de op fysica gebaseerde elementen zijn verbeterd. De Portal-spellen hebben voor iedereen een E beoordeeld.

Geschiedenis

Geschiedenis kan worden onderwezen door videogames omdat ze ons in staat stellen gebeurtenissen uit het verleden te ervaren. Games zoals de Assassin’s Creed-franchise (met een rating van Teen of hoger) stellen spelers in staat om historisch nauwkeurige instellingen te ervaren en te communiceren met historische figuren uit de kruistochten, Renaissance Italië, de Franse en Amerikaanse revoluties, evenals het oude Griekenland en Egypte. Hoewel de gebeurtenissen in de games historisch misschien niet kloppen, is ontwikkelaar Ubisoft trots op het onderzoek dat naar hun authentieke instellingen gaat.

Een favoriet van zowel wetenschappers als gamers is de Civilization-franchise van Sid Meier. Civilization (met een E voor iedereen) is een historisch simulatiespel waarbij de speler een heerser wordt van een historische beschaving en strategisch manoeuvreert door de complexe economische, politieke, technologische, religieuze en culturele kwesties die komen kijken bij het opbouwen van een imperium.

Hoewel ze historisch gezien niet helemaal accuraat zijn, kunnen deze games een vermakelijke introductie zijn tot opmerkelijke instellingen, mensen en uitdagingen uit het verleden.

Lichamelijke opvoeding

Na het grootste deel van de dag te hebben gezeten, is het tijd om actief te worden. Historisch gezien heeft Nintendo het beste gedaan om gamers actief en actiever te maken, met de Nintendo Wii Console, een bewegingsgestuurd systeem. De Nintendo Wii blijft Nintendo’s meest populaire systeem aller tijden, met actieve spellen zoals Wii Sports en Wii Fit als twee van de top tien best verkochte spellen aller tijden.

Wii Fit wordt in de medische sector gebruikt om balanstraining zowel thuis als in de kliniek te verbeteren.
Nintendo is gamers actief blijven maken met hun nieuwste fitnessgame Ring Fit Adventure voor de Nintendo Switch. De game is te nieuw voor wetenschappelijke recensies, maar recensies van gebruikers en journalisten zijn overweldigend positief. Ring Fit Adventure combineert elementen van yoga, krachttraining, cardio en pilates tot een rollenspel. Gebruikersrapporten suggereren dat het een impact kan hebben op de gezondheid en fitheid, terwijl het tegelijkertijd leuk en toegankelijk is. Beide spellen hebben voor iedereen een E beoordeeld.

Geen vervanging

Hoewel ik niet de vervanging van het moderne schoolsysteem door videogames suggereer, bieden videogames voordelen die kunnen aanvullen – en zelfs verbeteren – wat elders wordt geleerd. Naarmate scholen online gaan en de samenleving begint te overwinteren, weg van de kou en de pandemie, zal binnen blijven en videogames spelen blijven zorgen voor leermogelijkheden, vriendschappen en, belangrijker nog, plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *