Categories
gaming-gadgets

Gamingaccessoires die kunnen helpen bij het verbeteren van uw gameplay

PC-gaming is een heel leuke manier om te ontstressen na een lange dag, online contact te leggen met vrienden en een snelle interactieve kunstvorm te waarderen. Maar om het meeste uit de ervaring te halen, heb je een paar van de beste game-accessoires nodig. Ja, u kunt games spelen met de muis en het toetsenbord die u voor uw werk gebruikt, maar ze zijn niet noodzakelijk ontworpen met het oog op ergonomie.

Bluetooth-gamingaccessoires zijn ondertussen geweldig als je een opgeruimd bureau wilt, maar ze introduceren latentie (lag), wat onmerkbaar is wanneer je op internet surft, maar het verschil maken tussen (virtueel) leven en dood.

Bovendien kun je met gamingaccessoires bepaalde functies aanpassen, met name verlichting, om wat sfeer en plezier aan de ervaring toe te voegen.

Een gamingheadset

Als je online multiplayer-games met vrienden gaat spelen, is een goede gamingheadset een onmisbaar accessoire.

HyperX ‘Cloud Revolver is een over-ear headset met ultra plus oorschelpen voor comfort en een stalen band voor duurzaamheid. Het ondersteunt echt stereogeluid of gesimuleerd 7.1-surroundgeluid, waardoor je vijanden uit alle richtingen kunt horen, en dankzij de afneembare microfoon kun je duidelijk in realtime met je teamgenoten communiceren.

De Cloud Revolver is een bedrade headset, wat betekent dat u deze met een kabel op uw computer moet houden. Dit lijkt misschien beperkend, maar het zorgt ervoor dat je geen vertraging (vertraging) hebt wanneer je met bondgenoten praat of naar vijanden luistert. Je kunt de headset ook aansluiten op een PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S / X, mobiele apparaten of een VR-headset.

Als je een doorsnee Bluetooth-koptelefoon hebt gebruikt tijdens online wedstrijden, is HyperX Cloud Revolver de eerste upgrade naar je pc-gamingconfiguratie.

Een ergonomische stoel

Lange gamesessies leiden tot ernstige rugpijn als je niet de juiste stoel hebt.

De Jungle van Andaseat heeft ergonomische kenmerken, zoals een ontwerp met hoge rugleuning om je hele lichaam in te wiegen, in hoogte verstelbare armleuningen, een headsetkussen en een lendenkussen. We hebben de kans gekregen om de stoel zelf uit te proberen, en het is een duidelijke verbetering ten opzichte van het gebruik van een bureaustoel. De mogelijkheid om het lendenkussen omhoog of omlaag te bewegen om de lengte van uw rug te accommoderen.

De stoel kan van 90 tot 160 graden achterover worden gekanteld, zodat u zich kunt uitstrekken of een comfortabele positie kunt vinden. Dankzij de wieltjes kun je ook gemakkelijk je positie met je bureau aanpassen om de sweet spot te vinden. De wielen rollen soepel, maar zijn niet te gevoelig; je rolt jezelf niet per ongeluk in het rond als je uitrekt.

Elke dag urenlang huppelen kan na verloop van tijd tot ernstige rugklachten leiden, dus het upgraden van je stoel kan je spel en je gezondheid helpen verbeteren.

Een set stereoluidsprekers

Als u de voorkeur geeft aan luidsprekers boven headsets, zijn de G2000’s van Edifier de beste keuze in onze gids met beste computerluidsprekers.

Het stereosysteem bestaat uit twee zeshoekige luidsprekers die iets naar boven zijn gekanteld, zodat het geluid naar uw gezicht wordt gericht. De luidsprekers hebben een driver van 2,75 inch en een baspoort aan de achterkant die harde geluiden kan helpen – denk aan explosies in een first person shooter of actiespel – klinkt groots.

De speakers zijn met een kabel aan te sluiten op je computer, maar ze ondersteunen ook bluetooth, waardoor je desgewenst draadloos muziek naar ze streamt via een telefoon of tablet. Volumeregelaars zijn beschikbaar op de rechterluidspreker voor gemakkelijke toegang als u midden in uw spel wijzigingen moet aanbrengen.
De functie die de G2000s helpt om boven de concurrentie te staan, is de programmeerbare RGB-lichtstrip aan de achterkant van elke luidspreker. U kunt door 12 verschillende kleuren bladeren door op een knop op de rechterluidspreker te drukken; zoek degene die past bij de game die je speelt of andere lampjes in je opstelling.

Videogames zijn een visueel medium, maar de G2000’s helpen je te genieten van de soundtrack en omgevingsgeluiden waardoor de wereld waarin je speelt levendiger aanvoelt.

Een monitor met hoge resolutie

Er is geen betere manier om de graphics van een game te waarderen dan op een monitor met hoge resolutie.

Deze 28 inch 4K-monitor van BenQ is speciaal gebouwd met gamers in gedachten. Hij heeft twee HDMI-poorten en een DisplayPort, zodat je je game-pc en gameconsoles er tegelijkertijd op kunt aansluiten.

De EL2870U ondersteunt HDR (hoog dynamisch bereik), een videotechnologie die kleuren levensechter laat lijken, en AMD’s FreeSync, dat screen tearing en andere visuele glitches vermindert die je kunnen afleiden tijdens het spelen.

Het belangrijkste is dat het een responstijd van 1 ms (milliseconde) heeft, waardoor er minder vertraging is tussen wat er in het spel gebeurt en wat je aan het doen bent. Dit precisieniveau is niet nodig voor alledaagse taken, maar maakt een groot verschil bij het spelen van games.

Ten slotte gebruikt de EL2870U omgevingslichtsensoren om de kleurtemperatuur van de monitor automatisch aan te passen, zodat u gemakkelijk games kunt spelen of uw computer ‘s nachts kunt gebruiken.

Een volledig verlicht toetsenbord

Razers Ornata Wired Keyboard is ontworpen om pc-gaming comfortabeler en leuker te maken.

De Ornata heeft een grote, gedempte polssteun en halfhoge toetsen met een mecha-membraan waardoor ze zachter zijn om in te drukken. Beide eigenschappen maken de Ornata een stuk gemakkelijker voor uw handen. De polssteun is afneembaar, zodat u deze gemakkelijk kunt verwijderen als deze uw prestaties verstoort.

Elk van de toetsen van de Ornata is afzonderlijk verlicht, en je kunt de achtergrondverlichting van het toetsenbord programmeren op één effen kleur of een regenboog via de Razer pc-app. De Ornata ondersteunt 16,8 miljoen kleuren en je kunt zelfs de kleuren programmeren om te veranderen terwijl je je game speelt.

Een ergonomische RGB-gamingmuis

De G502 van Logitech is een hoogwaardige gamingmuis die perfect past bij een RBG-toetsenbord.

De bedrade muis gebruikt een optische sensor van 25.600 DPI (dots per inch) om je bewegingen met uiterste precisie te volgen, en maakt gebruik van mechanische schakelaars met veerwerking om ervoor te zorgen dat elke klik die je maakt onmiddellijk wordt herkend door het spel. De G502 heeft 11 programmeerbare knoppen en stelt u in staat om vijf verschillende “profielen” of knopconfiguraties in te stellen, zodat u kunt schakelen tussen verschillende opstellingen voor uw meest gespeelde games.

Snelle games vereisen nauwkeurige muisbewegingen, daarom heeft Logitech vijf gewichten van 3,6 gram die u in een sleuf aan de onderkant van de G502 kunt steken. U kunt het gewicht van de muis letterlijk wijzigen om uw nauwkeurigheid te verbeteren. De G502 heeft een paar LED’s aan de boven- en zijkanten, die kunnen worden geprogrammeerd op een van de 16,8 miljoen kleuren, zodat je het uiterlijk van je RGB-toetsenbord kunt evenaren.

Logitech besteedde zelfs veel zorg aan het ontwerp van de buitenkant van de G502, die een duimsteun aan de zijkant heeft, zodat u de muis comfortabeler kunt vasthouden en tegelijkertijd de weerstand vermindert. De gestructureerde rubberen grepen aan beide zijden voorkomen dat uw handen wegglijden.

Een Bluetooth-gamecontroller

De meeste pc-gamers zweren bij het gebruik van een toetsenbord en muis, maar als je liever met een controller speelt, kun je in plaats daarvan de Xbox Core Controller van Microsoft gebruiken.

De controller heeft een standaard layout met twee analoge sticks, vier face buttons, vier triggers en een directional pad. Door deze opstelling kan de Core Controller met vrijwel elke game worden gebruikt. We houden van de algehele prestaties van de controller van Microsoft, maar de directionele pad reageert iets minder dan we zouden willen.

U kunt deze controller draadloos met uw computer koppelen via Bluetooth, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat u een USB-dongle kwijtraakt. Het kan tot 30 uur meegaan per lading op een paar oplaadbare AA’s of een oplaadbare batterij (apart verkrijgbaar). Er zijn veel geweldige Bluetooth-gamecontrollers, maar de Core Controller van Xbox biedt de beste prestaties en het meeste comfort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *