Categories
gaming-gadgets

De beste gaming-desktops voor 2021

Ondanks de allure en eenvoud van gameconsoles en handheld-apparaten, is pc-gaming nog steeds springlevend en erg schokkend. Inderdaad, het is nog nooit zo sterk geweest. Liefhebbers weten dat er niets beter is dan de kwaliteit van de gameplay die je kunt krijgen met een desktop die is gemaakt om te gamen. En tegenwoordig ligt het voor bijna elke vastberaden pc-klant binnen handbereik om een ​​pc te krijgen met de grafische kracht die nodig is om de nieuwste games op een full HD (1080p) -monitor te spelen met torenhoge detailinstellingen.

Maar wat voor soort pc kan ervoor zorgen dat grote 3D-games er beter uitzien en beter werken dan op de Sony PS4 Pro of de Microsoft Xbox One S? Als je diepe zakken hebt, zou je antwoord een op maat gemaakte hot rod kunnen zijn van een elite boetiek-pc-maker zoals Falcon Northwest, Maingear of Velocity Micro. Maar een paar goed geïnformeerde keuzes zullen u een lange weg helpen om u te helpen de juiste gamingdesktop te krijgen van een standaard pc-fabrikant zoals Acer, Asus, Dell of MSI, zelfs als u geen geld verdient. Hier leest u hoe u uw beste gamingdesktop koopt, ongeacht uw budget, en onze top 10 nieuwste keuzes in de categorie.

Dit vereenvoudigt weliswaar een complex argument. Maar krachtige graphics, processors en geheugen verbeteren de grafische details (in items zoals stof, reflecties, haar), fysieke interacties (rook, duizenden botsende deeltjes) en de algemene animatie van scènes in je favoriete games. Meer bronnen naar het probleem werpen, zoals een krachtigere grafische kaart of een snellere CPU, zal tot op zekere hoogte helpen. De truc is om te bepalen welke componenten de voorkeur genieten, en hoeveel.

Het belangrijkste: denk aan de grafische kaart

De meeste spelsystemen worden vooraf geïnstalleerd met een enkele midrange of high-end grafische kaart; duurdere systemen zullen natuurlijk betere kaarten hebben, aangezien de aankoopprijs doorgaans correleert met animatieprestaties en visuele kwaliteit. AMD en Nvidia maken de grafische processors of GPU’s die in deze kaarten gaan, die zijn gemaakt door derden zoals Asus, EVGA, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire en XFX (om er maar een paar te noemen).

Onze gaming-desktop-beoordelingen laten u weten of er ruimte is in de behuizing van het systeem om meer grafische kaarten toe te voegen, voor het geval u uw spelprestaties in de toekomst wilt verbeteren. De meeste boetiekfabrikanten verkopen echter systemen die zijn uitgerust met arrays met meerdere kaarten als je games meteen op hun best wilt spelen. AMD noemt zijn technologie met meerdere kaarten CrossFireX en Nvidia noemt zijn oplossing Scalable Link Interface (SLI).

Deze trend is echter aan het vervagen. Hoewel gamen met meerdere videokaarten nog steeds een pad naar geweldig gamen is, moet u weten dat een game moet worden geschreven om meerdere kaarten correct te kunnen gebruiken, en game-ontwikkelaars hebben de afgelopen jaren minder nadruk gelegd op tijdige ondersteuning voor CrossFireX en SLI in games. Soms komt deze ondersteuning pas goed naar voren na het debuut van een game; soms komt het helemaal nooit. Ook heeft Nvidia de afgelopen jaren een domper op SLI gezet; het heeft ondersteuning voor het installeren van meer dan twee van zijn late model kaarten tegelijkertijd gekiboshed, en slechts een subset van zijn duurdere kaarten kan in SLI worden geïnstalleerd. Ons algemene advies voor reguliere kopers is om u te concentreren op de beste enkele kaart die u zich kunt veroorloven.

De meest cruciale beslissing die u neemt bij het kopen van een gamingdesktop, is welke kaart u krijgt. Een optie is natuurlijk helemaal geen kaart; het geïntegreerde grafische silicium op moderne Intel Core en sommige AMD-processors is prima voor casual 2D-games. Maar om het beest echt naar voren te brengen in 3D AAA-titels, heb je een discrete grafische kaart of kaarten nodig, en deze kaarten zijn wat een gaming-desktop onderscheidt. Of je kiest voor een AMD- of Nvidia-gebaseerde kaart is deels gebaseerd op prijs, deels op prestatie. Sommige spellen zijn geoptimaliseerd voor het ene of het andere type kaart, maar voor het grootste deel moet u de kaart kiezen die het beste bij uw budget past. Als u een complete gaming-desktop koopt, hoeft u natuurlijk niet afzonderlijk voor een kaart te betalen, maar dit zou u moeten helpen begrijpen hoe de kaart een rol speelt in de totale prijs. Je moet ook weten waar je naar op zoek bent.

‘Ampere’ is hier: de staat van grafische kaarten

Nvidia is al geruime tijd dominant aan de bovenkant van het GPU-slagveld. Van september 2018 tot september 2020 was die dominantie te danken aan de kracht van de zeer hoogwaardige GeForce RTX 2080 Ti, evenals de nog steeds prijzige GeForce RTX 2080. Die twee kaarten werden gevolgd door een stapsgewijze GeForce RTX 2070, nog steeds een krachtige GPU op zich, gevolgd door de GeForce RTX 2060. Deze, en de andere GeForce RTX-kaarten van het bedrijf, zijn gebouwd op wat Nvidia de “Turing” -architectuur noemt, en verving toen de 10-serie “Pascal “kaarten als de nieuwste top-end GPU’s voor gamers. De 20 Series GeForce RTX-kaarten waren de eersten die ray-tracing aanboden (door de “RT” in “RTX” te plaatsen), een fraaie real-time verlichtingsfunctie die alleen kan worden uitgevoerd door kaarten met de RTX-naam.

In 2020 pakte Nvidia het voordeel van RTX nog verder uit met zijn nieuwste GPU’s uit de 30-serie. De extreme GeForce RTX 3090 en het vlaggenschip GeForce RTX 3080, gebaseerd op de nieuwe “Ampere” -architectuur, arriveerden in september 2020. Deze bieden niet alleen betere raw frame rate-prestaties dan de 20 Series GPU’s, maar veel zijn ook veel efficiënter en effectiever in ray-tracing. Ray-tracing-technologie ziet er geweldig uit, maar het is een inspanningstechniek die over het algemeen uw framesnelheden verlaagt, een feit dat soepele ray-tracing zelfs bij de RTX 2080 ontmoedigend maakte. Dit ondermijnde de aantrekkingskracht van de 20-serie, aangezien de kenmerkende functie moeilijk was om soepel te werken, zelfs met de duurste GPU’s. De RTX 3070 en de RTX 3060 Ti arriveerden respectievelijk in oktober en december 2020 en leverden hetzelfde concept tegen lagere prijzen dan de twee topopties.

Betreed de 30-serie, veel betere ray-tracing GPU’s voor de 20-serie kaarten, dankzij extra en verbeterde Tensor-cores (evenals andere upgrades). Deze GPU’s pushen hogere framesnelheden bij de hoogste visuele instellingen en resoluties, ook met RTX actief, zelfs bij 4K. Vooral de RTX 3080 is de 4K gaming-GPU waar je misschien van hebt gedroomd.

De topkaarten zijn zeker prijzige aanbiedingen en te duur voor veel shoppers. De adviesprijs voor de Founders Edition-versies van de RTX 2080 en GTX 2080 Ti werd gelanceerd op respectievelijk $ 799 en $ 1.199 (hoewel sommige modellen van derden iets betaalbaarder zijn). De GPU’s uit de RTX 30-serie zijn niet alleen krachtiger, maar ook beter waard: de RTX 3080 Founders Edition werd gelanceerd op $ 699, wat lager is dan zijn minder krachtige voorganger. Dat is veel meer waar voor minder geld, en de verhouding tussen vermogen en prijs ziet er nog beter uit in vergelijking met de uiterst prijzige RTX 2080 Ti. Over de top van de stapel gesproken, de GeForce RTX 3090 van $ 1499 is een professionele vervanger voor de Titan RTX. Je zou hem kunnen gebruiken om te gamen, maar hij is op afstand niet twee keer zo snel als een RTX 3080 voor meer dan het dubbele van het geld.

Een aspect dat niet is opgenomen in de lancering van de 30-serie, is het achtervoegsel “Super” dat u tijdens het winkelen op GPU’s uit de 20-serie kunt zien. In de zomer van 2019 lanceerde Nvidia verbeterde “Super” -versies van de 20 Series RTX-lijn, met uitzondering van de RTX 2080 Ti. De RTX 2060 Super, de RTX 2070 Super en de RTX 2080 Super zijn, zoals je misschien al geraden hebt, opgevoerde versies van de eerste releases, en kwamen met een prijsverlaging om op te starten. De prestatiesprong is groter bij sommige Super GPU’s dan bij andere, maar deze hebben in wezen de originele versies van elke GPU vervangen.

Als u zich niet voor de 30-serie gaat kopen (hoewel we het voor deze prijsklasse zouden aanbevelen), zijn dit de volgende meest recente high-end GPU’s om voor te kiezen. De RTX 2070 Super ziet er de beste prijs van het stel uit en biedt bijna-RTX 2080-prestaties voor $ 499, terwijl de $ 399 RTX 2060 Super en de $ 699 RTX 2080 Super het bekijken waard zijn. Hoewel ze meer een halve stap vooruit waren voordat de Ampere-generatie arriveerde, betekenen stijgingen van de kloksnelheden (en in sommige gevallen de introductie van nieuwer geheugen) dat dit allemaal een vinkje is dat beter in staat is dan de originele modellen. Als je een goede deal kunt vinden op een 20-serie Super GPU, is het misschien de moeite waard, maar niet voor de volle prijs: de RTX 2080 Super heeft dezelfde adviesprijs als de RTX 3080, voor aanzienlijk mindere prestaties. Het valt nog te bezien of de 30-serie in de toekomst zal worden Super-ized, hoewel de eerlijkere prijzen vanaf het begin ervoor zorgen dat deze minder waarschijnlijk nodig zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *