Categories
Esport

De beste esports-games voor 2021

Als je ouders je obsessie met videogames ooit kleineren als een enorme tijdverspilling, dan zijn ze ofwel a) zonder contact of b) zonder zicht.

Dat klinkt misschien overdreven hard, maar er zit een kern van waarheid in deze take. Esports, de competitieve gaming-arm van de videogame-industrie, heeft een enorm publiek verzameld, ongelooflijke geldpotten en sponsoring waarmee elitespelers hun passies kunnen omzetten in carrières. Onderzoeksbureau Newzoo heeft zelfs geschat dat esports in 2022 $ 1,79 miljard per jaar zal genereren.

Helaas zal dat bedrag waarschijnlijk worden beïnvloed door de aanhoudende COVID-19-pandemie. Hoewel veel esports-games sterke online componenten hebben, worden de grote competities zelf meestal gehouden op grote locaties die niet bevorderlijk zijn voor sociale afstand. De Fortnite World Cup 2019 debuteerde bijvoorbeeld in het Arthur Ashe Stadium in New York City en trok bijna 20.000 mensen. Natuurlijk heeft de ontwikkelaar van Fortnite, Epic Games, het evenement van 2020 geannuleerd en heeft hij geen plannen voor persoonlijke toernooien in 2021. Op dezelfde manier heeft Valve het evenement van Dota 2, The International, voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De spellen


Esports omvat veel games, zowel populair als onder de radar, in tal van genres. Hou je van shooters? Je kunt een paar caps knallen in een rivaal die Counter-Strike: Global: Offensive speelt. In de stemming voor een battle royale van epische proporties? PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft je gedekt. Houd je van sporten? In een samensmelting van de twee werelden werkten de NBA en Take-Two Interactive – uitgever van de superpopulaire NBA 2K-videogameserie – samen om de NBA 2K eLeague te creëren. In de esports-wereld is er voor iedereen een videogame en een aanverwante scène.

Misschien is er te veel keuze. Er zijn zoveel videogames op de markt met een competitieve multiplayerfocus dat het intimiderend kan zijn om aan de slag te gaan met het spelen of gewoon kijken naar professionele videogames. Gelukkig is deze gids voor de beste esports-games ontworpen om je voorzichtig in de goede richting te duwen. Elke game die na dat zoete esports-geld gaat, is tenslotte je tijd niet waard. En er zijn er heel veel.

De criteria


Deze gids bevat verschillende esports-waardige titels die het personeel van PCMag heeft beoordeeld en die het spelen van harte aanbeveelt. In feite zijn veel van de titels die we aanraden te bekijken ook live in onze beste verzameling pc-games, hoewel we ook een paar botten gooien om spelers te consoleren.

Om in aanmerking te komen voor opname in deze gids, moet een game gewoon officiële toernooisupport hebben van de uitgever. Hoewel we dol zijn op veel van de kleinere, door de gemeenschap gesteunde inspanningen, zoals de ongelooflijke Tecmo Super Bowl-community, moesten we een afkappunt creëren, opdat verdomme bijna elke competitieve game als waardig zou worden beschouwd.

Dus dat is dat. Als er een opmerkelijke esports-game is die hieronder niet wordt vermeld, betekent dit dat we deze nog niet hebben beoordeeld of goed genoeg hebben gescoord om de cut te halen. Wat je hieronder echter zult vinden, zijn enkele van de beste esports-games die door amateurs en professionals worden gespeeld in 2021 – en waarschijnlijk daarna. Duik erin. En, nog belangrijker, veel plezier.

Apex Legends

Na het ontwikkelen van twee uitstekende, maar over het hoofd geziene Titanfall-games, behaalde ontwikkelaar Respawn eindelijk het succes dat het altijd verdiende dankzij de geweldige, battle royale-shooter Apex Legends.

Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum en laat je behendige huurlingen besturen in plaats van kolossale robots. Gelukkig zijn deze kleurrijke personages uitgerust met veel unieke vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld tussen dimensies reizen als Wraith of jezelf verhullen en hologrammen maken als Mirage. Bovendien houden slimme communicatiemiddelen de teams gecoördineerd.

Het enorme momentum van Apex Legends gaat door dankzij de voortdurende toernooien. Blader door het schema voor aankomende evenementen om de zeer royale prijzenpotten te zien.

Counter-Strike: Global Offensive

Valve’s Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) debuteerde in 2012, ondersteund door een sterke erfenis van multiplayer FPS-titels, waaronder de originele Counter-Strike en Counter-Strike: Source. Jaren later staat de snelle pc-game nog steeds grotendeels zijn mannetje tegenover modernere titels, deels vanwege de gevestigde kerngameplay en actieve community.

Visueel begint CS: GO echter zijn leeftijd te tonen, en het is niet zo thematisch rijk als Overwatch. Toch genieten veel mensen van de no-nonsense ervaring van CS: GO en het zeer competitieve esports-circuit, waaronder de Eleague Major, een wedstrijd met een prijs van $ 1 miljoen.

Dota 2

“Makkelijk te leren, moeilijk te beheersen.” Deze uitdrukking wordt gebruikt om veel dingen te beschrijven, vooral bij gaming. Er zijn maar weinig titels die die mantra meer illustreren dan Defense of the Ancients 2 (Dota 2), een van de meest populaire online battle arena-games (MOBA) voor meerdere spelers ter wereld.

Deze gratis te spelen MOBA geeft je de taak om een ​​van de meer dan 100 speelbare helden te selecteren om mee naar het slagveld te gaan, waarbij je de unieke vaardigheden, speelstijl en attributen van dat personage gebruikt om je team te helpen de overwinning te behalen.

Dragon Ball FighterZ

Behalve Fist of the Northstar en Jo Jo’s Bizarre Adventure zijn er maar weinig anime-eigenschappen die zo intrinsiek geschikt zijn voor vechtgames als de Dragon Ball-serie. Akira Toriyama’s manga-gedraaide-anime-gedraaide-game-serie omvat meerdere series, films en generaties personages en gaat helemaal over buff-apenmannen, mensen, buitenaardse wezens en androïden die slagen uitwisselen in werkelijke wereldschokkende veldslagen.

De nieuwste videogame-aanpassing van de serie, Dragon Ball FighterZ, laat het vechtmodel van de Xenoverse-games achter in het voordeel van 3 tegen 3 tag-teamgevechten in een 2D-vliegtuig. De gameplay-shift is slechts een van de vele redenen waarom Dragon Ball FighterZ in de lucht wordt gehouden als een van de meest intrigerende esports-titels. Het prachtige ontwerp, de intense gevechten en het toegankelijke besturingsschema vormen samen een spel waar iedereen in kan springen voor de sensatie van Super Saiyan.

Naast het verschijnen op Evo, heeft de anime-jager een uitgebreide competitieve scène dankzij Bandai Namco’s Dragon Ball FighterZ World Tour.

Fortnite

Fortnite is het battle-royale-spel om te verslaan. In feite bevestigde Epic Games begin 2020 dat Fortnite een ongelooflijke 12,3 miljoen gelijktijdige spelers organiseerde in één recordbrekende sessie, dankzij een in-game Travis Scott-concert. De populariteit van Fortnite is niet in de hitlijsten.

Fortnite heeft veel te bieden, waaronder toegankelijke gameplay-modi, heldere en maffe graphics en een uitstekend constructiesysteem. Stevige gevechten en de aanwezigheid van microtransacties doen afbreuk aan de ervaring, maar aangezien het een gratis te spelen game is, moeten fans van het genre het toch proberen. De titel staat op vrijwel elk platform dat videogames speelt.

De inaugurele Fortnite World Cup van 2019 zag de 16-jarige Kyle “Bugha” Giersdorf $ 3 miljoen mee naar huis nemen van een prijzenpot van $ 30 miljoen.

De King of Fighters XIV

SNK’s nieuwste inzending in de langlopende The King of Fighters-serie is niet de mooiste jager in de stad, en de titel kopt niet altijd Evo, maar het is een van de beste competitieve vechtgames op de markt.

KOFXIV’s diepe combo-systeem, teamgebaseerde actie, enorme selectie van 58 personen, gevarieerde speciale aanvallen, supers en aanvallende, verdedigende en bewegingsopties vormen samen een toeschouwersgame die net zo spannend is om te zien als jagers met hogere profielen. Om eerlijk te zijn, diezelfde kwaliteiten maken KOFXIV tot een ietwat intimiderend spel om onder de knie te krijgen, maar als je het werk erin steekt, zijn de beloningen enorm bevredigend.

Hoewel KOFXIV geen belangrijk Evo-spel is, wordt het ondersteund door de SNK World Championship-serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *