Categories
gaming-gadgets

Beste speelstoelen

Ga zitten, pak een joystick

Of je nu pc-games op een monitor of consolegames op een tv speelt, je hebt een zitplaats nodig. Je kunt alles gebruiken, van een bank tot een La-Z-Boy tot een eetkamerstoel, maar als je echt in stijl wilt zitten terwijl je speelt, moet je een speciale gamestoel aanschaffen. Ze zijn comfortabel, stevig en ontworpen met het oog op gamers.

Wat maakt een stoel tot een gamestoel?

Op het eerste gezicht zien gamestoelen er niet zo heel anders uit dan bureaustoelen. Ze zijn meestal behoorlijk groot, met rugleuningen die hoog genoeg zijn om je hoofd te ondersteunen, samen met grote armleuningen en een draaibare basis met wieltjes waarmee je vrij kunt rollen en draaien (met één uitzondering: de stationaire Respawn-900 Gaming Recliner). U hebt waarschijnlijk “executive” bureaustoelen gezien die er ongeveer hetzelfde uitzien. Gamestoelen hebben echter een paar belangrijke verschillen.

Ten eerste zijn de kleur- en stijlopties van gamestoelen over het algemeen heel anders dan die van bureaustoelen. De meeste bureaustoelen richten zich op donkere kleuren en aardetinten en hebben meer traditionele stoelontwerpen. Gamestoelen zijn meestal verkrijgbaar in verschillende kleuren, en zelfs als de stoel grotendeels zwart is, zullen er waarschijnlijk veel opvallende accenten zijn om hem te laten opvallen. Sommige gamestoelen zijn zelfs gebrandmerkt met superhelden of e-sportteams of films of shows. De stoelen van gamestoelen zijn ook nauwer ontworpen na racestoelen die in simulatoren worden gebruikt, dus je zult veel meer kuipstoelen zien dan frumpy fauteuilontwerpen.

Ten tweede zijn gamestoelen veel meer verstelbaar. Alle modellen die we hebben getest, hebben de gebruikelijke opties zoals hoogte en kanteling, net als bureaustoelen. Maar ze gaan nog een stap verder met verstelbare armleuningen die je kunt draaien, verschuiven en op en neer kunt bewegen. Helaas hebben we er nog geen gevonden met bekerhouders.

Ten derde kunnen gamestoelen achterover leunen. Terwijl bureaustoelen over het algemeen slechts beperkte aanpassingen bieden aan de hoek tussen de zitting en de rugleuning van de stoel, laten gamestoelen je achterover leunen door aan een hendel te trekken. Elke gamestoel die we hebben getest, heeft een ligfunctie waarmee u comfortabel achterover kunt leunen en net zo gemakkelijk naar uw tv kunt staren als voorover kunt leunen en naar uw computermonitor kunt kijken.

Al deze kenmerken zorgen voor een stevigere, comfortabelere stoel die u gemakkelijk in verschillende situaties kunt gebruiken. Het komt ook neer op een behoorlijk prijskaartje: gamestoelen lopen meestal van ongeveer $ 200 tot $ 600, waardoor ze veel duurder zijn dan een standaard bureaustoel die je bij een kantoorwinkel kunt krijgen. Natuurlijk, als je er veel tijd in gaat doorbrengen, wil je waarschijnlijk in een goede investeren. Zo zijn ze als bedden.

Conventionele Vs. Minimalistisch-fancy

Gamestoelen zijn lange tijd grotendeels overgebouwde stoelen geweest met rugleuningen die je volledig bedekken tot en boven de schouders, en hendels om achterover te leunen. Het zijn grote stoelen, stoelen in managementstijl. Hoewel er alternatieven zijn voor die stijl, als je er voor wilt betalen.

Er zijn ook Herman Miller-achtige stoelen voor gaming beschikbaar, waaronder een van Herman Miller (in samenwerking met Logitech). De Herman Miller X Logitech G Embody is, samen met het aanbod van Mavix, een nieuwe golf van hoogwaardige, stijlvolle gamestoelen die een veel slanker, kleiner uiterlijk en een breed scala aan ergonomische aanpassingen bieden om ervoor te zorgen dat de paar onderdelen van de stoel die je rug raken, raak het precies goed. Ze zijn comfortabel en zeer goed gemaakt, maar ze zijn over het algemeen ook veel duurder dan conventionele gamestoelen. Verwacht minimaal $ 550 en maximaal $ 1.500 uit te geven aan dit soort gamestoelen.

De concurrentie bepalen

Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een gamestoel, is de grootte. Gamers variëren enorm in lichaamstypes en de meeste fabrikanten maken stoelen die specifiek in verschillende maten zijn ontworpen.

Standaard gamestoelen ondersteunen meestal maximaal 240 tot 300 pond, afhankelijk van het model. Grotere, zwaardere stoelen ondersteunen maximale gewichten van 350, 400 en zelfs 450 pond. Het verschil in stoelafmetingen kan enkele centimeters in breedte en diepte variëren, wat kan leiden tot een oncomfortabele stoel als u er een koopt die te groot of te klein is.

Gelukkig bieden de meeste fabrikanten gedetailleerde metingen voor elk aspect van hun stoelen. De zitdiepte en -breedte, de hoogte en breedte van de rugleuning, het hoogtebereik van de armleuning en andere afmetingen kunnen allemaal van invloed zijn op hoe een stoel voor u aanvoelt. Als u niet zeker bent van een bepaald model, bekijkt u de afmetingen en vergelijkt u deze met uw huidige stoel.

Materialen zijn belangrijk

De materialen van de stoel zijn ook belangrijk om te overwegen – zowel wat erin verpakt is als wat er omheen is gewikkeld. De meeste gamestoelen die we hebben gezien, gebruiken polyurethaanleer (PU), een leerachtig synthetisch materiaal, voor de bekleding en dicht schuim voor de vulling. Het is de meest gebruikelijke configuratie voor een gamestoel, maar het is niet de enige optie. Sommige stoelen hebben een stoffen schaal, andere zijn verkrijgbaar in echt leer (voor aanzienlijk meer geld).

De stoelen op deze lijst gebruiken allemaal vergelijkbare schuimvulling, maar de hoeveelheid en plaatsing van de vulling kan variëren. De zitting zal bijna altijd stevig zijn, zoals het hoort om uw gewicht te dragen, maar de rugleuning is een ander verhaal. De AKRacing- en DXRacer-stoelen die we hebben getest, vullen het skelet van de rugleuning van de stoel zwaar, maar gebruiken verder een dunnere laag vulling en de spanning van het PU-leer om meer te geven met minder massa. Ondertussen pakt de SecretLab Titan zijn stoel volledig in met schuim. Dit heeft invloed op hoe dicht en stevig de stoel kan aanvoelen. We zijn fans van de dikke schuimvulling met volledige rug.

Probeer voordat je koopt (als je kunt)
Meubels kun je het beste uitproberen voordat je ze koopt, maar dat is niet altijd het geval bij gamestoelen. Soms vindt u een beperkte selectie bij uw nabijgelegen Best Buy, of beter nog bij een regionale computerketen zoals Fry’s Electronics of Micro Center. Afgezien daarvan kun je deze stoelen het beste uitproberen voordat je ze koopt, door naar videogameconventies zoals PAX te gaan, waar gamingstoelbedrijven vaak hokjes opzetten met stoelen om in te zitten (en hebben meestal exclusieve kortingen beschikbaar). Controleer anders alle details van de stoel die u wilt voordat u koopt, want het is een aanzienlijke investering in een meubelstuk waarin u veel tijd zult doorbrengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *